Tuesday, February 17, 2009

Olgas ögon sjukdom

Överskriften låter väl lite för mycket kanske men det har varit 2 jobbiga månader för Olga. Vi åkte till Kina i mitten utav december för att träffa vårt team som arbetar där.

Dagen före nyår svullnade hennes vänstra öga upp och vi visste inte alls vad det berodde på. Det tryckte på ögat och värkte och efter några dagar åkte hon iväg till sjukhuset. Där sade de att hon hade fått konjuntivit och hon fick antibiotika på tabletter och ögon droppar.

Efter några dagar fick hon även feber och ont i halsen. Hennes högra öga började svullna upp även den och i det vänstra fick hon en grej som hårdnade. När hon kände denna hårdnad så gick hon tillbaks till sjukhuset och det var en annan ögon läkares som tog emot henne och hon sade att, "jag vet inte vad det är för något, men du kan komma tillbaks imorgon så skär vi bort den!!"

Hon gick till en annan doktor för att se vad han skulle säga och han sade att hon hade infektion i tår kanalen. Det var alltså tår kanalen som den andra ögon läkaren ville skära bort!

Den här läkaren sade att hon kunde komma till hans privata klinik för att få dropp varje dag. Så nästa dag och en vecka framåt gick hon för att få dropp inpumpad i sig. Till slut fick hon även veta att det var en annan typ utav antibiotika som blev inpumpad i henne. Hon pratade med en svensk läkare som sade att under hennes mångåriga tid som läkare hade hon ALDRIG använt denna typ utav antibiotika eftersom den är för stark. Efter att Olga hade talat med Margaretha Zetterlund och den svenska läkaren beslutade hon sig för att vänta med att gå till någon läkare förrän vi kommer hem till Ryssland.

Nu efter nästan en månad i Ryssland har det blivit lite bättre. Hon är inte yr som hon var förut och svullnaden i ögonen har gått ner lite grann. Idag fick hon äntligen svar från doktorn att det är en infektion i båda ögonens tår säckar. Hon behöver inte operera sig utan hon skall gå igenom en kur där hon sprutar in en medicin i blodet.

Vi vill tacka er alla som har bett för henne och ber er att fortsätta med det. Hon har ju missat 2 veckor utav skolan och det är inte så bra eftersom hon har bara några månader kvar innan hon tar examen.

Tack än en gång.

2 comments:

Anonymous said...

I inclination not approve on it. I over precise post. Specially the title attracted me to be familiar with the whole story.

Anonymous said...

Nice fill someone in on and this mail helped me alot in my college assignement. Say thank you you on your information.