Saturday, November 29, 2008

Klimatmötet i Uppsala

Det pågår en interreligiös ceremoni i Uppsala domkyrka där även ett manifest skall undertecknas.

Jag har inte följt detta utan såg det i Världen Idags websida. Det har börjat gå för långt nu i kristenheten i Sverige. Det låter som Israel och Juda på gamla dagar när de förde in idoler i templet.

Anders Wejryd vill påpeka att vi kristna ber till samma Gud som alla andra. Låt oss se på några utav deltagarna på detta interreligiösa manifest.

En utav deltagarna är Starhawk och beskriver sig själv som häxa och hedning. Så här beskriver hon sig själv på hennes hemsida: "Welcome! I'm Starhawk, author of many works celebrating the Goddess movement and Earth-based, feminist spirituality. I’m a peace, environmental, and global justice activist and trainer, a permaculture designer and teacher, a Pagan and Witch. To see how it all weaves together, follow the many strands of my web." Detta är inte något som Bibeln lär!

Där deltar också buddhister, muslimer, och daoister.

Bibeln talar om Guds karaktär som god, kärleksfull, helig osv. Om man läser muslimens doktrin om Allah kan det inte vara vår Gud. Det måste vara någon annan, för Allah är något helt annat än god och kärleksfull. I Islam finns det inte någon som helst tanke på att Allah skulle älska människan. Han är ju så upphöjd att det skulle vara nedvärderande om han skulle sänka sig ned för att ha känslor för dig och mig.

Att buddhister och daoister tror på en gud och VÅR Gud behöver vi ju inte ens diskutera här. Enligt Bibeln finns det bara en Gud och BARA genom Jesus Kristus kan vi få komma till Fadern (Joh 14:6, Apg 4:12 etc.)

Sverige som en gång var ett föredöme för Guds rike har nu blivit ett avskräckande exempel på hur sekulariserade präster sjunker allt mer in i efterföljande av denna världens gud. Istället för att stå upp för Sanningen som är Jesus Kristus böjer man sig för denna tidsålders ande.

Vi måste börja söka Gud och förstå att det är på grund utav oss som det ser ut som det gör i landet. Men det finns läkedom.

"Men mitt folk, som är uppkallat efter mitt namn, ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då vill jag höra det från himlen och förlåta deras synd och skaffa läkedom åt deras land" 2Krön 7:14

Inte förrän vi gör detta, kommer Gud att sända väckelse. Frågan är ifall vi vill ödmjuka oss och omvända oss.

1 comment:

Jesus Mission Revolution said...

När jag läser dett så blir jag påmind om min längtan med min blogg. Det var att skapa ett böneforum men då behövs det egentligen en riktig hemsida kanske..? Jag har bara hunnit med en blogg (den om Gardell i Domkyrkan) men har inte haft inspiration till några fler bloggar.Finns så mkt debattsidor (Aletheia, Andys forum mfl) som är bra men det borde finnas ett renodlat böneforum där fokus är bön för Sverige. Bed gärna för det rent praktiska omkring detta! :)Jag önskar Er allt gott! /Martin