Tuesday, September 30, 2008

Kyrkovigslars vara eller inte vara

Läste en artikel som Malin Wollin har skrivit angående bröllop igår. Hon säger att "Alla gifter sig i kyrkan, men ingen tror på Gud, och ingen går till kyrkan."

RFSU har i dagarna sagt att de tycker att kyrkan skall bli av med sin vigselrätt. Om det är så att kyrkan måste välja mellan att viga homosexuella eller att få behålla vigselrätten är det väl ganska lätt att välja. Vi har ingen rätt att kompromissa med Guds Ord. Guds Ord säger att homosexualitet är en synd och då kan inte vi i kyrkan välsigna ett homosexuellt par som väljer att gå emot Guds Ord och gifta sig med varandra.

Ifall kyrkan blir av med vigselrätten är det ju bara att göra som man gör i ryska församlingar. Först går man till en vigselförättare och där skriver man på ett vigselbevis. Sedan går man till församlingen och där viger pastorn paret inför Gud. Svårare är det inte.

Vi måste stå upp för Guds Ord, vi får inte kompromissa. Om vi vill ha väckelse i landet måste vi ödmjuka oss inför Gud, söka Honom och be Honom förlåta oss för att vi har syndat och gått iväg från Hans väg.

Sedan vill jag säga till Malin Wollin att det är många som går till kyrkan och det är ännu fler som tror på Gud.

No comments: