Tuesday, September 2, 2008

Kristna uppmanas till bön för muslimer

På måndag börjar Ramadan, när muslimer över hela världen fastar från soluppgång till solnedgång. Nu har det tagits ett initiativ till '30 dagars bön för muslimvärlden'.

Syftet med förbönen är att den kristna församlingen ska ”få del av Guds hjärta för muslimerna och förbereda sig för det som Gud vill göra i muslimvärlden”, skriver organisationen Open Doors i ett pressmeddelande.

Det finns ungefär en miljard muslimer i världen och det är dags att vi istället för att med vapen vinna över dem, låta Guds kärlek genom oss vinna över dem till Jesus.

De är ärliga i sin guds tro, det är något som vi måste förstå. Tänk att de ber fem gånger per dag, minst en gång i livet måste de åka till Mecca för att behaga Allah, de fastar i Ramadan och allt detta för att de när de en gång på domens dag skall stå inför Allah, ska få höra "välkommen in i himlen".

Vi vet att det finns bara en väg till himlen och det är genom Jesus (Joh 14:6). Detta är vad muslimerna (och alla andra) måste få höra. Men inte genom att vi kommer till deras land med vapen och bomber utan att vi kommer med kärlek och överlåtelse.

Låt oss be dessa 30 dagar för att muslimer över hela världen skall ta emot Jesus.

No comments: