Tuesday, September 2, 2008

Största evangeliska kyrkan i Baku beslagtagen

Den största evangeliska kyrkan i Baku, Azerbadzjan "Cathedral of Praise" har blivit av med en tredjedel utav sin mark inklusive sin kyrkobyggnad.

Det är fruktansvärt att det kan gå till på detta sätt, men antagligen är det någon med "rätta" kontakter i domstolen som har kommit åt marken och kyrkan. Marken och kyrkan kommer att gå till ett oljeraffinaderi.

Det är dags med påtryckningar från EU och Sverige för att sådana saker inte skall få hända mot människor som med lagliga medel har köpt marken och byggt. De har även fått tillstånd av regeringen att det tillhör dem men vi ser att om man har "rätta" kontakter och pengar kan göra nästan vad man vill i ett korrumpterat land.

Be för de kristna i Azerbadzjan, som ni säkert vet så är det ett muslimskt land och de kristna är i minoritet. Det pågår förföljelse i landet som ni förstår av denna artikel men det viktiga är att dessa kristna nu inte ger upp eller börjar bråka utan istället fokuserar på Jesus och att vinna de förlorade.

Ni kan läsa mer om detta i Världen Idag http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=2825&Itemid=33

No comments: