Friday, April 24, 2009

Uppdatering Team i Norr

Team i Norr har problem med hemsidan så jag skall göra en uppdatering på bloggen om vad som händer i arbetet här.

För några veckor sedan åkte jag till vårt team i norra Kina. Det är många järn i elden som man brukar säga och det var många samtal som jag måste hinna med.

Språk skolan
Som ni vet startade vi en språkskola för ungefär ett år sedan och på grund av många orsaker så har vi inte kunnat få skolan att dra in pengar för att bli självbärande. Förra sommaren hade vi problem med att OS skulle vara i Kina så våra lärare kunde inte få visum. I september förra året kunde vi äntligen starta men engelska och ryska kurser. Under julen blev dock vår amerikanska lärare Joy sjuk och åkte hem till USA. Hon fick diagnosen gallsten och väntar på att operera sig. Denna operation kostar ungefär 12,000$. Hon försöker få ner priset i nuvarande läge och kommer att åka tillbaks till Kina så fort detta är klart.

Studenter som vill studera ryska är det mindre av men en utav våra team medlemmar Darya är konstnär så hon har startat en kurs i att rita och måla. Det är många som är intresserade.

Syftet med denna skola är tre: 1. Ge oss en laglig plattform att arbeta i Kina. 2. Göra våra medarebetare självbärande. 3. Understödja m-arbetare.

Internationell Gemenskap
Vi har nu startat en församl**** i staden där vi har vår bas. Detta innebär att vi har hyrt en lokal för möte. För närvarande har vi ett 15 tal rysk talande personer som kommer på mötena. Men vi planerar att nå alla de utlänningar som av någon anledning befinner sig här. Under mitt besök fick jag kontakt med Bilal som kommer från Pakistan. Han har ett förhållande med en rysk tjej och ville ha råd om vad han skulle göra. Jag fick väldigt bra kontakt med honom och vi talade mycket om Jesus och kristendomen. Han följde med på söndagsmötet och jag predikade på engelska (han talar engelska och urdu) om Peter när Jesus möter honom i Johannes evangelium kapitel 21. Efter mötet gick vi till en Uygurisk restaurang där vi åt lamm kött och bröd. Han tackade mig efteråt och sade att det kändes som om han var med sin familj. Vi har ständig kontakt med varandra och om några dagar skall jag träffa honom.

Vi hade även vårt första dop. Sergei, som kommer från Chita i Ryssland tog äntligen det viktiga beslutet att döpa sig. Jag döpte honom i en kall bassäng i en bastu!

Förra lördagen anordnade vårt team påsk spel där de inbjöd rysk talande att komma och höra påskens budskap. Det kom 18 nya människor, en utav dem var en jemenit som har en relation med en rysk tjej.

Nu på lördag, kommer de att starta en Alpha kurs för dessa personer. Vi tror att många utlänningar kommer att nås med evangelium här. Vi har märkt att det ofta är lättare att ta emot Jesus när man bor i ett annat land än sitt eget.

Resa till andra delar

Vi åkte till två andra städer för att undervisa husförs*** ledare och tyvärr kan jag inte skriva här om allt som hände, men jag kan försäkra er om att det hände mycket intressanta saker. Incidenter som kunde ha fått väldiga påföljder för vårt fortsatta arbete i Kina.

Vi tog även beslut som jag inte kan skriva om här på detta forum.

M-skolan i Vladivostok
Om ungefär en månad kommer eleverna att avsluta sina studier i skolan. Det har varit 9 månader av m-studier och nu är de förväntansfulla om vad Gud har i görningen med deras liv. Vi har en tjej som kommer att åka till vårt team i Kina för att göra sin praktik där. En kvinna kommer att åka till ett ryskt rehab center för att arbeta med föredetta alkoholister och narkomaner. Vi har tre personer som planerar att åka till Afrika, Indien och Mongoliet.

Flytt till Kina
I juni tar Olya sin examen från universitetet. Hon är då utexaminerad lärare i kinesiska och engelska. Vi känner att arbetet i Kina växer och speciellt nu när vi har startat en förs** så behövs vi där. Därför har vi beslutat att flytta dit. Vi planerar att göra detta i september men vi får se om vi hinner till dess.

Alexei och hans fru kommer att flytta med oss. Detta innebär att hela vårt team befinner sig i Kina. Men detta innebär INTE att vårt arbete i Ryssland är över. Vi kommer att åka dit och kanske det även kommer att bli en m-skola i Vladivostok även detta år. Be gärna för detta.

Det har blivit ett långt inlägg men hoppas att du har blivit uppmuntrad i det du läst. Vi är tacksamma till alla er som ber och ger till arbetet och till oss personligen.

Var välsignade

No comments: