Thursday, June 19, 2008

Be för Kina

Vad är egentligen sant om Kina? Är det religionsfrihet eller förföljer staten fortfarande den som vill vara en kristen?

Jag har hört det sägas att "vad du än säger om Kina är sant...någonstans i Kina." I vissa städer är det frihet att samlas i hemmen och ha möten emedan det i andra städer är förenat med fara ibland för ens eget liv att göra det.

Kastas människor i fängelse idag för att de predikar Kristus? Ja! Flera kinesiska pastorer och ledare som jag har träffat, har någongång varit i fängelse. Ibland bara några dagar och ibland månader. Ofta blir de satta i husarrest där allt de gör följs noggrant av polisen. Jag har på denna blog, ibland publicerat nyheter om pastorer och kristna som sitter i fängelse på grund av sin tro. Detta för att ni måste få veta vad som händer i Kina idag. För att ni skall be för de förföljda och deras familjer.

För att ni skall be för Kinas myndigheter. Välsigna den, och lyft upp den. En kinesisk pastor sade en gång att de aldrig förbannar sin regering utan välsignar den. De ber inte att Gud skall ta bort förförjelsen utan ge dem en starkare rygg som kan bära den.

Läget har hårdnat i Kina idag. Det kan även vi se. En av våra team medlemmar åkte till Kina för några dagar sedan. På gränsen stoppades hon och där hittade man ett par väldigt känsliga CD skivor om Kina. Hon hade även med sig en kristen tidning där jag hade skrivit en artikel om en resa vi gjort i Kina. Där nämndes mitt namn men inte några namn på städer eller personer i Kina.

Ingen vet vad som kommer att hända efter OS. Men en sak är säker och det är att vad Gud har öppnat det kan ingen stänga! Kinas kristna behöver din och min hjälp.

3 comments:

live said...
This comment has been removed by the author.
josef said...

hej my dear bro and sis. Låt oss be för våra bröder och systrar som förföljs för sin tro. john 1-12
Gbu all

josef said...

hej my dear bro and sis. Låt oss be för våra bröder och systrar som förföljs för sin tro. john 1-12
Gbu all