Saturday, May 17, 2008

Bojkotta inte OS i Peking!

Ingen har undgått att det är OS i Kina i augusti. Nu är det många som vill bojkotta OS på grund av vad man säger "avsaknad av mänskliga rättigheter." Var fanns alla "bojkottare" när man valde Kina att få OS? IOK valde Kina och nu är det för sent att tänka om.

Det är även många kristna som tänker bojkotta denna händelse, men jag tror att det är förmodligen bara sport hatare som tänker göra det. Jag tror inte att en som älskar sport kommer att stänga av tvn för att Kina kastar oliktänkande i fängelse. Låt sport vara sport och inte politik. 1980 och 1984 försökte man bojkotta OS men inte hjälpte det. Inte blev Sovjet unionen "snällare" för att omvärlden inte kom till OS. Detsamma gäller Kina, inte kommer de att släppa ut alla de journalister, kristna eller FaluGong utövare för att behaga dig.

Jag tror att det bästa vi kan göra är att åka dit under OS och visa vårt stöd till de kristna i Kina. Om du inte kommer att åka dit under OS så kan du be. Be för de många "missionärer" som åker dit för att evangelisera. Be för de kristna kineser som möter motstånd i deras längtan att följa Den som har frälst dem.

1 comment:

Tama said...

You write very well.