Tuesday, May 27, 2008

Jordbävningen i Kina

Som de flesta vet så har det varit en fruktansvärd jordbävning i södra Kina (Sichuan provinsen). Gårdagens siffror visade på 80,000 döda men dödstalet väntas stiga.

Två av våra ryska vänner befinner sig just nu i Epi centret för jordbävningen. De är där för att hjälpa jordbävningsoffren. Församlingarna här i området har tagit upp ett offer på cirka 2,000 dollar som vi har vidarebefordrat till dem för att de skulle kunna köpa mat och andra livsmedel för att ge ut till dessa människor. Våra ryska vänner arbetar tillsammans med människor från husförsamlingen. Samtidigt som de delar ut mat, delar de också evangelium med dem.

Vi har hört att de kinesiska myndigheterna har visat bort och även arresterat en del kristna från husförsamlingen som kom dit för att medverka i hjälparbetet.

Be för dessa människor som är drabbade av jordbävningen. Det är många tusen barn som är utan föräldrar eftersom de dog i katastrofen. Vi pratade med Vera och hon sade att det var ytterligare ett skalv igår som mätte över 5 på richterskalan. 400,000 skadades då.

1 comment:

Patrick said...

Enligt ryska siffror var det ca 80,000 döda redan då när jag skrev. Enligt svenska siffror så är dödssiffrorna nära 70,000 idag