Saturday, May 17, 2008

Kina resa

Kom tillbaks från Kina i lördags kväll. Möttes upp i gränsstaden av en lycklig Olga. Skönt att äntligen vara hemma hos sin fru.

Under dessa tre veckor har vi hunnit vara i 4 städer i Kina. Mött ledare och talat med dem om stora och viktiga saker. Vi har också fått be för många och sett hur Gud har döpt dem i den Helige Ande och också helat folk från olika krämpor.

En av ledarna berättade att han var 29 år gammal. När han var 19 flyttade han ensam till en stad långt norrut i Kina. Nu har han 60 församlingar med ungefär 40 stycken personer i varje församling.

Dessa människor är hjältar i Guds arme. Det står i Bibeln att Han utvalde det som inget var i människors ögon. Många av de vi har mött är ingenting i människors ögon, de har ingenting i människors ögon. Eftersom många utav dem är fattiga bönder utan någon utbildning. Men de har gett sig fullt ut till Gud och evangelium. De har sagt att de följer Honom vartän Han leder dem. När de kommer till en ny stad eller by, hyr de något litet hus eller lägenhet. Många gånger har de inte ens pengar till sängkläder men de klagar inte. En familj får 1000Y från sin församling i månaden. Med dessa pengar ska man betala hyran och äta.

En tjej som vi träffade var 19 år gammal. Hon hade lämnat sin hemstad för ett år sedan och nu var hon pastor i en församling. När jag ser dessa människor, så ber jag till Gud att jag ska bli lika överlåten som dem.

Var välsignade

No comments: